سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

آیا تکرار یک آیه و یا برخی نامها ضربه منفی دارد؟


در پاسخ به پرسش فوق باید گفت اگر کتاب ، کتاب رمان و داستان باشد بله در ست است  و حرفی است  منطقی ! چون تکرار سرگیجه آور است. 

ولی در کتابی که مبنای آن بر بلاغت است و بنیانگذار ادبیات جدیدی است که قرار است به یک ملت و مردم «هویت جدید» بدهد و بی هویتی و یا هویت منفی قبلی‌شان را از آنان بگیر د، تکرار از جمله نیازهای اصلی است . 

فقط به همین روش است که متن کتاب در ذهن‌ها پایدار میماند. و به همین علت است که قرآن تنها کتابی است که هم اکنون ده ها هزار نفر در سرسر جهان آنرا تماما از حفظ دارند و به اصطلاح از بهر هستند.

 بطوریکه اگر فردا همه نسخه های مکتوب اعم از چاپی و خطی قرآن به دریا افکنده شوند ، طی کمترین مدت ممکن مجددا قرآن مکتوب از ذهن حافظان قرآن به روی کاغذ آورده می شود.

منتها این دیگر ماشینی بودن آقای سها و یا گروه سها است که نمی توانند درک کنند که یک کتاب مقدس کتاب روح است و چنین کتابهایی روش تربیتی و تعلیمی خود را دارند و این ضربه های تکر ار آیات آنان است که روح مشتاقان را جلا می دهد.

در ضمن اگر فقط خود« تکرار » در نظر گرفته شود، وجدانا آقای سها، و یا گروه  سها، این دیگران هستند که از تکرار وجود خود شما و حرفهای تکراریتان دچار دل آشوبه روح شده و می شوند که هیچ ضد تهوعی نمی تواند آنرا آرام کند. 

آقا ی سها، این ایراد های بنی اسراییلی شما را ابولهب و ابو جهل هم مطرح می کردند...حرف جدید ندارید؟ در همان سطح ابو جهلی مانده اید؟

سها می گوید:

تکراری بودن قرآن 

 «پیامهای اصلی قرآن صدها بار تکرار شده اند و در هر صفحه ای از

قرآن به همه یا بعضی از آنان برخورد می کنید. بیش از همه ترساندن ازقیامت و تأکید بر وحدانیت خدا و مبارزه با شرک و بت پرستی در پی همتکرار شده اند. تقریبا غیرممکن است که صفحه ای از قرآن را بیابید که درآن به این دو موضوع اشاره نشده باشد . در قرآن مفاهیم کمی هستند یکبار آمده باشند. قرآن شاید تکراری ترین کتاب موجود باشد. اگر کسی که سوره ی بزرگ قرآن مثل بقره را بخواند، باخواندن بقیه ی قرآن چیززیادی به دانش وی از قرآن اضافه نمی شود ...»


پاسخ

چرا آیه : «پس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ در سوره الرحمن تکرار شده است؟»

در ست است که در سوره الرحمن  پرسش فوق بارها تکرار شده است . ولی اگر به ترجمه زیر از بخشی از  سوره فوق توجه کنیم در می یابیم  که این پرسش د ر ارتباط با موارد مختلف و متعدد مطرح شده است. چنانکه در گفتگوهای معمولی، حقوقی ، اجتماعی  و...نیز یک پرسش می تواند مکرر مطرح شود. این کار برای تاکید است و بر زیبایی و بر قدرت متن و کلام می افزاید. برای مثال ۳۰ آیه سوره الرحمن را مورد بررسی قرار می دهیم تا پوسیدگی پرسش آقا سها و یا گروهش مشخص شود:

«سوره الرحمن  :خدای بخشنده، (۱)(به رسولش) قرآن آموخت. (۲)انسان را خلق کرد. (۳)به او تعلیم نطق را آموخت. (۴)خورشید و ماه به حساب معیّن به گردشند. (۵)و گیاهان و درختان هم به سجده او سر به خاک اطاعت نهاده‌اند. (۶)و آسمان را او کاخی رفیع گردانید و میزان  را در عالم وضع نمود. (۷) که هرگز در میزان  تعدّی و نافرمانی مکنید. (۸)و هر چیز را به ترازوی عدل و انصاف بسنجید و هیچ در میزان کم فروشی و نادرستی مکنید. (۹)و زمین را برای  انسانها مقرّر فرمود. (۱۰)که در آن میوه‌های گوناگون و نخل خرمای با پوشش برگ و شکوفه و غلاف است. (۱۱)و هم حبوبات متنوع که دارای برگ و گل است و نیز ریاحین است. (۱۲)...پس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ (۱۳)»

همانطور که مشخص است  تکرار آیه ۱۳ پس از  ۱۲ آیه در باره ۱۲ موضوع مختلف صورت گرفته است. 

بقیه سوره:

«انسان را خدا از خشک گلی مانند گل کوزه گران آفرید. (۱۴)و جنّیان را از رخشنده شعله آتش خلق کرد. (۱۵)پس  کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ (۱۶)آن خدایی که آفریننده دو مشرق و دو مغرب است (یکی مشرق و مغرب تابستان مطلع سرطان، و یکی زمستان مطلع جدی). (۱۷)پس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ (۱۸)اوست که دو دریا را به هم در آمیخت تا به هم برخورد کنند. (۱۹)و میان آن دو دریا برزخ و فاصله‌ای است که تجاوز به حدود یکدیگر نمی‌کنند. (۲۰)پس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ (۲۱)از آن دو دریا لؤلؤ و مرجان گرانبها بیرون آید. (۲۲)پس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ (۲۳)و او راست کشتیهای بزرگ بادبان برافراشته مانند کوه که به دریا در گردشند. پس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ (۲۵)هر که روی زمین است دستخوش مرگ و فناست. (۲۶)و زنده ابدی ذات خدای با جلال و عظمت توست. (۲۷)پس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ (۲۸)هر که در آسمانها و زمین است همه از او می‌طلبند و او هر روز به شأن و کاری پردازد. پس کدامین نعمتهای خدایتان را انکار می‌کنید؟ (۳۰)»

................

همان گونه که مشاهده می شود این پرسش در ارتباط با موضوعات و مطالب متفاوت مطرح شده و توجه خواننده را به نعمتهای متعدد خداوند ارجاع می دهد. در نتیجه تکرار این آیه که بصورت پرسش و تاکیدی است بر زیبایی و شکوه متن می افزاید.

ادامه دارد...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد