سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

قرآن برای عربان چه کاری توانست انجام بدهد؟


"قطعا این قرآن به روشی  که پایدارتر است راه را نشان مى ‏دهد و به آن افراد با ایمان که کارهاى شایسته مى کنند مژده مى‏ دهد که پاداشى بزرگ برایشان خواهد بود 
آیه (۹) سوره اسراء"
نخست باید پرسید: 
قرآن برای خود عربهای ساکن حجاز و یا عربستان امروز چه کاری توانست انجام دهد و اگر این کتاب در بین آنان بین نشده بود اکنون در چه  و ضعی بودند و تاریخ آنان چگونه مسیر خود را طی کرده بود؟

طبق شواهد مسلم تاریخی،  قران بود که برای اولین بار واژه"کتاب ، کتابت ، خواندن و نوشتن" را به اکثریت اعراب معرفی نمود. چون به شهادت تاریخ ، تا زمان انتشار آیات قران در سرزمین عربستان حتی نام "کتاب" نیز  شناخته شده نبود. 

باز هم طبق مدارک قطعی  تاریخی، آنان با چیزی بنام  کتاب مانوس نبودند.

در ضمن فقط افرادی در حد تعداد انگشتان دست در عربستان سواد نوشتن و خواندن داشتند.ولی قران  نوشتن و خواندن را بعنون یک  رکن اساسی در آورد.

زیرا نخستین آیه های نازل شده قرانی از سه واژه اساسی سخن می گفت:بخوان! قلم، و آموزش

سپس  با ارایه قران بعنوان سند مکتوب و کلام،  زبان عربی در اندک مدت  بصورت زبانی بین المللی در آمد بطوریکه ظرف یکصد سال در حدود نیمی از جهان به عربی  مینوشتند و می خواندند.

حتی  ایرانیان که در زمان ساسانیان حق نداشتند فرزندان خود را به مدرسه بفرستند پس از انتشار اسلام در ایران  این حق را یافتند و فرزندانشان توانستند در س بخوانند و  طی همان  قرن های  اول   دوم و سوم و چهارم  اسلامی ده ها و ده هادانشمند ایرانی ظهور کردند. با این تفاوت که همه این دانشمندان    کتابهای خود را به زبان عربی نوشتند و 99 در صد آنان مسلمان و عمیقا پیرو قران و پیامبر اسلام  و دین او بودند. 

اما چرا ایرانیها کتابهای خود را به عربی نوشتند و از زبان پهلوی خود استفاده نکردند؟

پاسخ به پرسش فوق همان است که گفته شد و آن این که زبان عربی در همان قرن نخست و قرن دوم بصورت یک زبان بین المللی در آمده بود.

این را می توان بزرگترین کار قران دانست که ابتدا برای عربان و زبان مهجور و ناشناخته آنان انجام داد و در حقیقت  معجزه ای  در سطح ناسوتی و زمینی بود.

ضمنا اگر در حد لاهوتی و آسمانی به قران نگاه کنیم این کتاب موفق شد بت پرستی را در نیمی از جهان منهدم سازد و توجه انسانها را به خدای خالق یکتا برگرداند.

در سایه قران   عربها که ورزششان سرقت قبیله ای و تفریحشان جنگ و سرودن شعر درباره شراب و زن بود  طی پنجاه و پنج سال   دارالحکمه بغداد را تاسیس کردند. سپس تمام دانشمندان، مترجمان و پزشکان دانشگاه جندی شاپور  و نقاط دیگر جهان را به بغداد آوردند و تمام کتابهای تمدن یونانی را به زبان عربی ترجمه کردند.

در نتیجه می توان گفت که اگر قرآن در سرزمین عربستان ظهور نکرده بود ، عربان همان مردمان فراموش شده سنگلاقها ، باطلاقها و ریگزار ها بودند.

و اگر امروزه نفتشان و گاز شان را هم می بردند ولی زبان آنان یکی از زبانهای اصلی جهان به شمار نمی آمد و حدود 900 میلیون نفر به این زبان سخن نمی گفتند.

دیگر آن که تاریخ تولد حدود نیمی از مردم جهان با بوجود آمدن یک واقعه تاریخی و مذهبی در سرزمین تفتیده و سوخته اشان سنجیده نمی شد.

ادامه دارد...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد