سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

آیا در خواست آمرزش برای مردگان سودمند است؟

قران :

" آنان که حاملان عرش هستند تسبیح خدای گویند و براى کسانى که گرویده‏ اند طلب آمرزش مى کنند : پروردگارا رحمت و دانش تو بر هر چیز احاطه دارد کسانى را که توبه کرده و راه تو را دنبال کرده‏ اند ببخش و آنها را از عذاب آتش نگاه دار 
آیه (۷) سوره غافر
"پروردگارا آنان را در باغهاى جاوید که وعده‏ شان داده‏ اى با هر که از پدران و همسران و فرزندانشان که به صلاح آمده‏ اند داخل کن زیرا تو خود ارجمند و حکیمى "
آیه ۸ سوره غافر
 

-این نکته حتمی است که فرشتگان 
نه تنها برای زندگان بلکه برای مردگان نیز از خداوند طلب بخشش و استغفار می کنند.

ضمنا با ذکر این آیه خداوند قصد تفهیم نکته مهمی را دارد وآن  این است  که در خواست بخشش برای زندگان و مردگان مورد قبول بارگاه الهی است که  این درخواست  شرط مهمی در خود  دارد

.شرط مورد نظر  آیه،  داشتن  ایمان و پیروی از راه خداست. یعنی فرشتگان حامل عرش الهی برای انسانهای با ایمان از خدا درخواست رحمت و لطف و بخشایش دارند و نه برای کافران و  خدا ناباوران.

   بخش آخر این آیه و آیات دیگر قران این شرط را به صراحت تشریح می کند:
"پروردگارا رحمت و دانش تو بر هر چیز احاطه دارد  پس کسانى را که توبه کرده و راه تو را دنبال کرده‏ اند ببخش و آنها را از عذاب آتش نگاه دار."
ناگفته پیداست که این آیه مردگان را می سزد چون سخن از عذاب آتش است و این آتش پس از مرگ و در جهان آخرت بر افروخته می شود.
بازهم تاکید براین نکته را ضروری می دانم  که طلب رحمت و بخشایش برای کسانی است که به خدا و دین او ایمان آورده و احتمالا در دوران زندگی خطاهای شخصی مرتکب شده اند که برای بخشش نیاز به رحمت پروردگاری دارد.

و گرنه برای دروغگویان، کلاهبرداران و متجاوزان و ظالمان و متجاوزان حتی اگر خداباور و دین باور هم باشند که اگر بودند چنین نمی کردند  طلب بخشایش از خداوند سودی نخواهد داشت.
چنانچه  زمانی که پیامبر برای در گذشتگان خود    طلب  آمرزش کرد  که ندای دین الهی را شنیده و به آن   پاسخی ندادند خداوند به او گفت:
"کسانى که بر مؤمنانى که از روى میل صدقات مى‏ دهند عیب مى‏ گیرند و از کسانى که جز به اندازه توانشان نمى‏ یابند و آنان را به ریشخند مى‏ گیرند  خدانیز  آنان را به ریشخند مى‏ گیرد و براى ایشان عذابى پر درد خواهد بود .
آیه 79 سوره توبه
" و تو ای پیامبر چه براى آنان آمرزش بخواهى یا برایشان آمرزش نخواهى  و حتی اگر هفتاد بار هم  برایشان آمرزش طلب کنى هرگز خدا آنان را نخواهد آمرزید چرا که آنان به خدا و فرستاده‏ اش کفر ورزیدند و خدا گروه فاسقان را هدایت نمى ‏کند 
آیه 80 سوره توبه 
در دو آیه فوق خداوند گروه نابخشودنی مورد نظر خود را معرفی نموده و به پیامبر تذکر می دهد که اگر 70 بار برای آن طلب آمرزش کنی آنان بخشیده نخواهند شد.
سیاق آیات نشان می دهد که پیامبر برای در گذشتگان خود  و حتی برای ایمان نا آوردندگان طلب مغفرت و آمرزش می کرده است و همین می تواند الگویی برای تمام مسلمانان باشد و برای در گذشتگان خود که در صف ظالمان و متجاوزان و ...نبوده اند از خدای در خواست آمرزش کنند.

نتیجه هت

1-: چنین در خواست آمرزشهایی می تواند در وضعیت در گذشتگان تاثیر داشته باشد.

2- : این در خواستها می تواند از دور و نزدیک و حتی در کنار مزار آنان صورت گیرد و این شامل هیچ گونه شرکی به خدای بزرگ نخواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد