ادامه دارد...
قرآن:
اصولا در جهان اسلام دو دیدگاه در ار تباط با فرگشت وجود دارد که یکی پذیرش آن بر اساس آیات قرانی و دیگری دید گاه انتقادی از آن است. نیاز به تاکید است که اگر منظور این باشد که نخستین انسان در یک زمانی بسیار دور از یک شامپانزه بوجود آمده باشد، موضوعی که فرگشت در نهایت به آن می رسد ، کتابهای مقدس تمامی ادیان این نظریه را نمی پذیرند.
نکته دوم این که همه ادیان به خدای خالق باوردارند و موجودات را مخلوقات او بشمار می آورند. یعنی حذف خداوند خالق و فرآیند افرینش مورد تاکید هیچ یک از ادیان چه ابراهیمی و چه غیر ابراهیمی نمی باشد.
ولی از لحاظ آفرینش مرحله ای برای انسان می توان نقاط مشترکی در دیدگا ه های دینی و علمی مشخص نمود و تا آنجایی که به قران مربوط می شود موارد زیر را می توان مورد بررسی قرار داد:
1-"و چون پروردگار تو به فرشتگان گفت من در زمین جانشینى خواهم گماشت گفتند آیا را کسی در آن می گماری که در آن فساد انگیزد و خونها بریزد و حال آنکه ما با ستایش تو تورا تنزیه مى کنیم و به تقدیست مى پردازیم فرمود من چیزى مى دانم که شما نمیدانید ."
آیه 30 سوره بقره
(به احتمال قوی سابقه آفرینش انسان ویا انسانهای دورانهای پیشین در ذهن مجرد فرشتگان بوده که با زبان فرشته گون لب به شکایت گشوده اند.
والا قابل قبول نیست که آنان ا ز استعداد انسان به خونریزی و فساد پیش آگاهی داشته باشند چون در اینصورت آنان نیز در علم خداوند شریک می شدند. به بیان دیگر ما تنها نمونه انسان نیستیم که بر روی کره زمین ظاهر شده ایم.بلکه در دوره های مختلف انسانهای مختلف بوجود آمده و سپس نسل های آنان از بین رفته اند.و باز مجددا حسب تعریف و آموزهای قران انسان دیگری بوجود آمده است.)
3-وَاللَّهُ أَنْبَتَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ نَبَاتًا
ادامه دارد...