سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

۱۰۰۰ آیه از قرآن: تغییرات مثبت چگونه بوجود می آیند؟و چه باید کرد؟


۱۰۰۰ آیه از قرآن

تغییرات مثبت چگونه بوجود می آیند؟و چه باید کرد؟

"...خدا حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم حالشان را تغییر دهند ..."

بخشی از آیه ۱۱ سوره رعد

نمونه تاریخی 

هم اکنون دوره سخت کروناست که زندگی بشر در روی کره زمین را مختل کرده و جان خیلی از انسانها را گرفته است . عده زیادی با این بیماری در گیرند و هنوز آینده  این بیماری مشخص نیست.

 ولی توفیقات چشمگیری نیز بدست آمده و پزشکان و محققان پزشکی، کادر بهداشت و درمان در همه مراکز در مانی جهانی  از جان مایه گذارده اند و میزان درمان بیماران بسیار چشمگیر بوده است.

دو متخصص ترکیه ای واکسنی را یافته اند که هم اکنون بسیاری از مردم جهان با آن واکسینه شده اند.

بر همین اساس می توان برای آینده بر نامه ریزی دقیق داشت و هر فر از نوع انسان نیز باید در روش بهداشتی زندگی خود تعییراتی بوجود آورد. حتی از احتمالات و آمار و مدلهای ریاضی علاوه بر تقویت دانش و سیستمهای پزشکی باید بهر ه گرفت و ضریب افزایش امنیت بهداشتی و حیاتی را در آینده بالا برد. این کاری است که اروپا پس از مواجه با طاعون سیاه در هفتصد سال پیش انجام داد.

طاعون سیاه ،‌مرگ سیاه و یا مرگ و میر بزرگ یک اپیدمی طاعونی از نوع خیارکی بود و ویرانگرترین بیماری همه گیر تاریخ  بشمار آمده است که در دوره اوج خود بین سال‌های ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۱ میلادی اروپا را درنوردید.

 این اولین همه‌گیری بزرگ در اروپا و دومین آن در جهان بود. تعداد مرگ‌ومیر این بیماری در این دوره کاملاً مشخص نیست، اما برآورد آن حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد جمعیت اوراسیارا مشخص کرده است. در کشور خودما بعلت فقدان منابع تاریخی تخمین زده می‌شود که یک سوم جمعیت ایران در آن زمان کشته شدند.(منبع ویکیپدیا)

وقتی طاعون سیاه در اروپا شایع شد و کشتار کرد اروپا به چند نکته پی برد:

۱-از لحاظ بهداشتی جزو عقب مانده ترین ملتها هستند.
۲-علم پزشکی و سیستم طبابت در اروپا منحط و غیر قابل استفاده است.
۳-علت های بیماریها مشخص نیست و اروپا راه مبارزه با آن را نمی داند.
۴-اغلب مردم اروپا به آب اشامیدنی سالم و بهداشتی دسترسی ندارند.
۵- علم و دانش در کشور هایی با مرکزیت ایران است و رازی و ابن سینا بنیاد جدیدی از پزشکی در افکنده اند.
۶-فقر مواد غذایی و کمبود مواد لازم برای یک زندگی سالم و طولانی در دسترس مردم قرار نمی گیرد،
۷- به هنگام بروز مشکلات وخیم مانند اپیدمیها ، مثلا همان طاعون ذهن مردم با خرافات انباشته شده است و نمی دانند چه کنند تا سر حد امکان از ابتلا به طاعون و مانند آن خود را محافظت کنند.

این عوامل مردمان این سرزمین ها را به فکر وا داشت و در پی دانایی بر آمدند. از خود پرسیدند: راه نجات چیست؟چگونه باید مجهز شویم. و به چه چیز باید مجهز شویم تا گرفتار طاعون و وبا و...نشویم؟

به هنین دلائل آنان دست بکار شدند. هانری فاتح که از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۶۰ مسیحی زندگی می  کرد و شاه اسپانیا بود در جستجوی معبر ها و گذرگاه های آبی در اقیانوس اطلس بر آمد تااروپا  بتواند کشتی های بازرگانی را در آن آبها به حرکت در آورد.
واسکو دو گاما از پرتغال مسیر دریایی منتهی به هند را پیدا کرد و این در سال ۱۴۹۸ مسیحی بود.هم چنین در سال ۱۴۹۲ اسپانیاییها حکومت اسلامی اندلس را سرنگون کردند. البته در همین سال ۱۴۹۲ بود که کریستوف کلمب به امریکا رسید.

علاوه بر این نهضت ترجمه از عربی و فارسی به لاتینی ،آثار علمی رازی، ابن سینا، خواجه نصیر ، خوارزمی، فارابی، بیرونی و...را ترجمه کردند و بجای خرافات تبلیغی کلیسا در مراکز علنی خود تدریس کردند. به مدت پانصد سال مردم اروپا با کتابهای رازی و ابن سینا معالجه شدند و ریاضییات و کیهانشناسی ، فلسفه ، منطق و میراث تمدن یونان از طریق آثار مکتوب دانشمندان مسلمان که اکثرا ایر انی بودند بنیانهای رنسانس در اروپا را اماده کردند.
تا این که از قرن هفدهم به بعد ار وپاییها تصمییم به ابد اع و اکتشاف و اختراع و تغییر سیستم علمی و فکری و صنعتی خود افتادند و اشخاصی مانند جوردانو برونو، گالیله ، دکارت، نیوتن و...در عرصه علم ظاهر شدند.

نتیجه آن که اروپاییها در اثر طاعون سیاه به فکر افتادند و بد نبال جاره گشتند و مسیر زندگی خود و بشر را تغییر دادند.

ادامه دارد...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد