سوره بقره ۸۶ امین سوره بر حسب تاریخ نزول
منطق ابراهیمیروش زنده کردن مردگان(۱)
یا به مانند آن کس که از دهکدهای گذر کرد که خراب و ویران شده بود، باخود گفت ؛ خدا چگونه باز این مردگان را زنده خواهد کرد!
پس خداوند او را صد سال میراند و سپس زنده کرد و برانگیخت و باو گفت که چند مدّت درنگ نمودی؟
جواب داد: یک روز یا پارهای از یک روز درنگ نمودم،
خداوند گفت بلکه صد سال است که به خواب مرگ افتادهای، به طعام و شراب خود نگاهی بنما که هنوز تغییر ننموده، و استر خود را بنگر ! تا تو را حجت و نشانهای برای خلق قرار دهیم ۹و بنگر در استخوانهای آن که چگونه درهمش پیوسته و گوشت بر آن پوشانیم. چون این کار بر او روشن گردید، گفت: به یقین میدانم که خدا بر هر چیز قادر است. (۲۵۹)
روش زنده کردن مردگا ن(۲)
و چون ابراهیم گفت: بار پروردگارا، به من بنما که چگونه مردگان را زنده خواهی کرد؟ خدا فرمود: باور نداری؟ گفت: آری باور دارم، لیکن خواهم که دلم آرام گیرد. خدا فرمود: چهار مرغ بگیر و گوشت آنها را به هم درآمیز ن
، آن گاه هر قسمتی را بر سر کوهی بگذار، سپس آن مرغان را بخوان، که به سوی تو شتابان پرواز کنند؛ و بدان که خدا توانا و داناست. (۲۶۰)
بخشش کنید تا ۷ برابر بیابید
آنان که مالشان را در راه خدا انفاق میکنند کارشان به مانند دانهای است که از آن هفت خوشه بروید و در هر خوشه صد دانه باشد، و خداوند از این مقدار نیز برای هر که خواهد بیفزاید، و خدا را رحمت بیمنتهاست و داناست. (۲۶۱)
آنان که مالشان را در راه خدا انفاق کنند و در پی انفاق منّتی نگذارده و آزاری نکنند، آنها را پاداش نیکو نزد خدا خواهد بود و از هیچ پیشامدی بیمناک نباشند و هرگز اندوهناک نخواهند بود. (۲۶۲)
زبان خوش و طلب آمرزش بهتر است از صدقهای است که پی آن آزار کنند، و خداوند بینیاز و بردبار است. (۲۶۳)
ای اهل ایمان، صدقات خود را با منّت گذاری و آزار تباه نسازید مانند آن که مال خود را از روی ریا انفاق کند و ایمان به خدا و روز قیامت ندارد؛ مَثَل این ریاکاران بدان ماند که دانه را بر روی سنگ صاف غبار گرفتهای ریزند و تند بارانی غبار آن بشوید و آن سنگ را همان طور صاف و بیگیاه به جای گذارد، که نتوانند هیچ حاصلی از آن به دست آورند. و خداوند گروه کافران را راه ننماید. (۲۶۴)
و مثل آنان که مالشان را در راه خشنودی خدا انفاق کنند و با کمال اطمینان خاطر، دل به لطف خدا شاد دارند مانند بوستانی است که در زمین بلندی باشد و بر آن باران زیادی به موقع ببارد و حاصلی دو چندان دهد، و اگر باران زیاد نیاید، اندک بارد ، و خدا بیناست. (۲۶۵۰
ادامه دارد