سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

شبه یادداشتها :۷ تیرماه ۱۴۰۰ شمسی : آیا باید باور کنیم؟ گزارش ظهوره سیاره مسیح در یکم دیماه ۱۳۹۹

شبه یادداشتها
۷ تیرماه ۱۴۰۰ شمسی

آیا باید باور کنیم؟

در کتابخانه مجلس شورا نسخه خطی وجود دارد که در زمان قاجاریه با خط خوش تحریر شده است. در جایی از این کتاب اشاره به جمع شدن ، جفت شدن و یا مقارنه سیارات باهم در یک بر ج آسمانی دارد .
این نوشتار بر  اساس  اعتقاد قدیمیها آثار جمع شدن و مقارنه سیارات مختلف با یکدیگر را  بطور مختصر شرح داده و از جمله آورده است که اگر دو سیاره مشتری و زحل با هم جفت شده و به حال مقارنه در آیند ابتدا اوضاع جهان تغییر می کند و سپس وضع مردم جهان متغیر می شود.
من اخیرا  به یک گزارش از بی بی سی بر خوردم که متعلق به تاریخ آذر ماه ۱۳۹۹ یعنی سپتامبر ۲۰۲۰ می باشد که از مقارنه و جمع شدن د وسیاره مشتری و زحل با یکدیگر گزارش نموده که در تاریخ یکم دیماه ۱۳۹۹ صورت می گرفت.
از آنجا که میزان نزدیک شدن آنها به یکدیگر بسیار نزدیک بوده از جمله حوادث نجومی نادر معرفی شده است. طبق این گزارش این مقارنه حدود ۸۰۰ سال پیش بوقوع پیوسته است

متن گزارش
"سیارات اغلب در مدار خود روی یک خط قرار می گیرند اما جفت شدن امسال کیوان و مشتری استثنایی تر است .مشتری و کیوان، دو غول منظومه شمسی، که در مدار گردش خود در حال نزدیک شدن به هم بوده‌اند، دوشنبه ۲۱ دسامبر تقریبا جفت خواهند شد، پدیده ای که در علم نجوم به مقارنه موسوم است.با توجه به زمان این رویداد برخی گمان می کنند شاید همین پدیده بوده که دو هزار سال قبل جلب توجه کرد و در متون دینی ثبت شد؛ پدیده‌ای که به ستاره بیت لحم معروف شد.دکتر کارولین کرافورد از موسسه نجوم دانشگاه کمبریج به بی بی سی گفت: "هر شبی که هوا صاف است ارزش دارد نگاهی به آن بیاندازید چون معلوم نیست در روز مقارنه هوا یاری کند."
این دو سیاره لختی بعد از غروب آفتاب در جنوب غربی درست بالای افق نمایان می شوند.

آیا این همان ستاره بیت لحم است؟

برخی منجمان و متخصصین الهیات چنین تصور می کنند.اریک ام وَندِن استاد دین از کالج فروم در ویرجینیا در مقاله ای اشاره کرد که زمان وقوع این رویداد به این سوال منجر شده که "آیا این می تواند همان رویداد نجومی باشد که کتاب مقدس مسیحیان می گوید مردان خردمند را به یوسف، مریم و مسیح تازه متولد شده رهنمون شد.چچ
البته این گمان تازگی ندارد. این فرضیه که مقارنه کیوان و مشتری ممکن است همان "ستاره حیرت‌انگیز" باشد ابتدا از سوی یوهانس کپلر، منجم و ریاضیدان برجسته آلمانی، در اوایل قرن هفدهم مطرح شد. کتر کرافورد گفت: "دو هزار سال پیش، مردم از رویدادهای آسمانی خیلی بیشتر خبر داشتند، پس غیرممکن نیست که ستاره بیت لحم جفت شدن دو سیاره مثل مشتری و کیوان بوده باشد."

این پدیده چقدر نادر است؟

سیارات در مدار گردش خود به دور خورشید گاه روی یک خط دید قرار می گیرند که پدیده خیلی نادری نیست، اما مقارنه ۲۱ دسامبر ویژگی دارد. پروفسور تیم اوبرایان اخترفیزیکدان در دانشگاه منچستر به بی بی سی گفت: "مقارنه ها پدیده هایی تماشایی هستند - و البته اغلب اتفاق می افتند - اما (اینکه این قدر به هم نزدیک شوند) فوق العاده است." مشتری و کیوان به ترتیب بزرگترین سیارات منظومه ما و از درخشان ترین اجرام آسمان شب هستند.آخرین باری که این دو در آسمان تاریک تا این اندازه به هم نزدیک شدند ۸۰۰ سال پیش بود

نکته
اگر به فهرست حوادث مهم در ویکیپدیا نگاه کنید مهمترین حوادث جهانی پس از مقارنه مشتری و زحل بصورت زیر فهرست شده اند:
• ۱ دی – ظهور ستاره کریسمس(مقارنه زحل و مشتری)
۱۱ دی –  خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، دوره انتقال فعلی برای مذاکرات دربارهٔ روابط آینده در این تاریخ منقضی شده‌است.
۱۸ دی – حمله حامیان ترامپ به کاخ کنگره ایالات متحده
البته ۴۷روز پیش از این تاریخ انتخابات آمریکا انجام و ترامپ حذف شده بود. در شب حذف شدن او رئیس اتحادیه اروپا اعلام نمود: امشب ۸۷ در صد مردم اروپا راحت می خوابند. یعنی جهان واقعا دچار تغییرشد.

امیر تهرانی

ح.ف




























نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد