سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

کتابهای مقدس(قرآن): آیا معصومیت الهی ممکن است ؟ و آیا این معصومیت که اعطایی است ارزشی هم دارد؟


ادامه از نوشتار پیشین


آیا معصومیت الهی ممکن است ؟ و آیا این معصومیت که اعطایی است  ارزشی هم دارد؟

معصومیتی که از طرف خدا باشد چه ارزشی دارد؟

در نوشتار های پیشین گفتیم که از ویژگی های لازم درشأن پیامبر و امام الهی خصوصیت «عصمت و

معصومیت » است.بعد فهرستی ارائه کردیم تحت عنوان " فهرست خطاها و گناهان از منظر ادیان الهی" که شخص معصوم باید که مرتکب چنین خطاهایی نشود. 

سپس  توضیح دادیم که  منظور ازعصمت و معصومیت  و جود ملکه ای و نیرویی پایدار  است در انسان معصوم که او را از گناه و خطا باز می دارد. در ضمن  گفتیم که داشتن ویژگی معصومیت همراه با دانایی و علم و اگاهی است که به واسطه آن  آگاهی و دانایی شخص معصوم گناه و خطا مرتکب نشود.

 باتوجه به این که معصومیت وهبی است  یعنی از سوی خداوند در شخص ایجاد می شود، احتمالا این پرسش مطرح می شود که اصلا چنین معصومیتی چه ارزشی دارد؟ چون بر آمده از خود شخص نیست؟ بلکه به اراده خداوند در او بوجود آمده است.

وقتی که در حال نگارش این سطور بودم همین پرسش برای خود این نگارنده  مجددا مطرح شد که واقعا چنین معصومیت و ویژگی تعبیه شده ای چه ارزشی دارد؟

برای ان که به خودم پاسخی داده باشم بطور یک نمونه دنیایی گشتم و پس از مدتی فکر و بررسی ذهنی این نمونه در ذهنم مجسم شد:

فرض کنیم برای اداره  یک کشور نیاز  به یک نخست وزیر است.  مثلا شاهی، رئیس جمهوری تصمیم دارد کسی را بعنوان نخست وزیر منصوب کند تا ایده های او را در کشور به اجرادر آورد.
آیا نمی بایست که این نخست وزیر پیش از شروع کار توسط مقام بالاتر که او را منصوب کرده تحت آموزش قرار گرفته باشد؟
آیا نمی بایست که او از همه نظرا ت بالاتر از خود مطلع شده و بدرستی نقشه راه رابداند؟
آیا نمی بایست که نخست وزیر منصوب شده کاملا با دیدگاه های کسی که او را منصوب کرده هم خوانی ذهنی و فکری داشته و دانش و آگاهی کافی به او داده شده باشد تا او دستور العمل های حکومتی را به اجرا بگذارد؟.
آیا نمی بایست مرجع بالاتر نظارت کافی و دقیق بر کارهای نخست وزیر خود داشته باشد تا اگر در جایی احتمال خطا می رود او را از انجام آن خطا بر حذر دارد؟

بدیهی است که پاسخ به پرسشهای فوق مثبت خواهد  بود . 

حال اگر قرار باشد که خداوند خالق هستی و جهان برای هدایت انسانها نماینده ای را از بین آنها انتخاب نماید آیا نمی بایست که همه موراد فوق در مورد این نماینده انتخاب شده ملکوت لحاظ کرد؟ 

بدون شک  که پاسخ مثبت است .

 با توجه به آن که پیامبر و امام الهی که به نمایندگی از سوی کمپانی پروردگاری انتخاب شده بر روی زمین زندگی می کند و در میان مردمانی بسر می برد که قرار است بارقه هدایت الهی آنان را بسوی رستگاری ببرد پس لازم است که این نماینده از یک پالایش دائمی روحی بر خوردار باشد تا پیش از دیگران خود  او  بت پرستی، خطا و گناه و فساد و خیانت و ظلم و ...انجام ندهد  و این جز از طریق ایجاد یک مکانیسم همیشه پویا و پایدار بنام ویژگی " عصمت و معصومیت " امکان پذیر نخواهد بود .

صد البته که این ویژگی می بایست  با الهامات وحی گونه الهی همراه باشد تا دانایی و آگاهی و دستور العمل ها به تما م و کمال  به امام الهی ارائه شده باشد.

بدین ترتیب، از معصومان گناهی سر نمی زند خواه صغیره باشد و یا کبیره.  و دیگر آن که عصمت از مقوله علم است و از این  رو، منافاتی با اختیار ندارد.

چون امام الهی سر مشق برای دیگران است پس او بیش از همه باید به مقررات آسمانی پایبند باشد و بیش از همه روح و ذهن و جسمش با ملکوت هم خوانی داشته باشد و این حز به کوشش و سعی و پایداری و مراقبه بدست نمی آید و این همان" اختیار" است.


ادامه دارد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد