متاسفانه نا آشنایی کسانی که نظر انتقادی می دهند با زبان و ادبیات عرب و نحوه نگارش قران در صدر اسلام و پس از نیم قرن از ظهور آن که نقطه گذاری و اعراب بوجود آمد تا غیر عربان نیز بتوانند قران بخوانند و غرض ورزیهای جنون آمیز و همراه با ماموریت این شبه را بوجود آورده که مثلا قران بیرمنگام و یا صنعا با قران موجود تفاوت دارد.
ضمنا این منتقدان هنوز نمی توانند قران را به عربی بخوانند و نظر بدهند چون قبلا هیچ آشنایی با قران و حتی با کتابخوانی هم نداشتند امروزه خود را منتقد و اسلام شناس و دین پژوه معرفی می کنند.
امادر منابع معتبر تحقیقی و از جمله کتاب مشهور آشنایی با قاریان مشهور ج۱ ص۷۷ گزارش مهمی در این ارتباط وجود دارد و می گوید:
یگانه قرائتی که دارای سند صحیح و با پشتوانه جمهور و طبق قرائت مشهور که بر جای مانده از پیامبر بوده استحکام یافته است قرائت حفص از عاصم بوده است.
ک این قرائت در طی قرون پی در پی تا امروز همواره میان مسلمین متداول بوده است.
قرائت او همان قرائت عامه و مشهور مسلمین است. زچون حفص و استاد او عاصم شدیدا به انچه که با قرائت عامه و روایت صحیح و متواتر میان مسلمانان موافق بوده پای بند بودند .
این قرائت را عاصم از شیخ ابوعبدالرحمان سلمی و او از علی بن ابی طالب نقل کرده است.
پر واضح است که شخصیتی مانند علی علیه السلام به هیچ عنوان قرائتی جز آنچه با نص اصلی وحی که میان مسلمانان متواتر بوده قرائت نمی کرده است.
از این رو در تمامی ادوار تاریخ مسلمانان مورد اعتماد قرار گرفته و قرآن های کنونی نیز طبق همین قرائت مشهور مسلمین بر جای مانده از قرائت پیامبر است
حاصل سخن این است که قرآن بر یک قرائت نازل شده و این قرائت همان قرائتی است که بین مسلمین مشهور بوده و از پیامبر بر جای مانده است که قرائت حفص از عاصم از سلمی و از علی علیه اسلام مطابق همین قرائت مشهور مسلمین و بر جای مانده از پیامبر است و سایر قرائات که قرائات شاذ بوده مورد تایید مسلمین و جامعه اسلامی نبوده وحجیت ندارد .
❕در سال ۱۹۷۲ میلادی در مسجد جامع صنعا ، نوشته هایی از برخی از آیات قرآن کشف شد که گفته می شود که متعلق به قرون ابتدایی اسلام تا قرن چهارم است که بعضا اختلافاتی با قرآن کنونی دارد .
❕این اختلافات ، همان است که در بالا #تحت عنوان اختلاف قرائت گذشت . برخی از صحابه و تابعین و پیروانشان ، بر خلاف قرائت مشهور ، و از روی اجتهادات باطل ، قرائات دیگری از قرآن ارائه می دادند که قابل قبول عموم جامعه مسلمین نبوده است . این قرائات شاذ و نادر به عنوان دست نوشته از آن ها باقی مانده تا آن که اخیرا در مسجد جامع #صنعا ، آن ها مورد کشف قرار می گیرد .
❕بنابراین به هیچ عنوان نمی توان این کشفیات جدید را دلیلی بر تحریف قرآن دانست ، این کشفیات پرده از همان اختلاف قرائات بر می دارد که ما گفتیم ، قرائات مختلف از قرآن بر مبنای اجتهادات باطل صورت گرفته و مورد قبول اهل بیت علیهم السلام و عموم مسلمین نبوده است