۶۰۰ آیه از قران:آیا قران رویاهای پیامبری است؟
قرآن
-( و هنگامی که آیات روشن ما بر آنها خوانده میشود، کسانی که ایمان به لقای ما و روز رستاخیز باور ندارند میگویند: قرآنی غیر از این بیاور، یا آن را تبدیل کن! و تو ای پیامبر بگو: من حق ندارم که از پیش خود آن را تغییر دهم. فقط از چیزی که بر من وحی میشود، پیروی میکنم! من اگر پروردگارم را نافرمانی کنم، از مجازات روز بزرگ میترسم!)پرسش ها و پاسخ ها
-آیا کتاب آسمانی قران وحی الهی است و یا پیامبر دیدگاه خود را بصورت کتاب الهی و دین ارائه کرده است؟
-آیا قرآن دیدگاه های خود پیامبر اسلام از خدا و جهان است و او جهان را اینطوری دیده و در قالب کتابی و نوشتاری بنام قرآن تفسیر کرده است؟
پاسخ ها
پاسخ به این پرسش ها دقیقا به یک نکته ارتباط دارد :
پرسش کننده از چه نوع اعتقاد و باوری در ارتباط با موضوع پیامبری بر خوردار است. برای مثال؛
-آیا او اصلا بوجود خداوند خالق باور دارد؟-آیا او خدایی است که بشر را خلق کرده و دیگر کاری به کار او ندارد ؟و انسان باید خودش راهش را بیابد.
-اما کسی که که به وجود خداوند باور ندارد بطور حتم به وجود پیامبر ان الهی هم باور ندارد. بنابر این او نباید در مورد این که قرآن کتاب و حیانی است و یا رویاهای پیامبری اعتراضی بکند، و یا در خطا بودن و یا صحیح بودن گزاره های و حیانی تردید کند. چون او بلیطش یکسره است و اصلا نه به خداوند اعتقاد دارد و نه به نبوت و پیامبری .پس به وحی نیز معتقد نیست.در نتیجه خود این انکار کننده و منتقد از این قلمرو کلا خارج است.
-اما اگر کسی به خداوند خالق باور دارد باز باید پرسید : حد و اندازه خداوند خالق مورد قبول او چیست؟ آیا خدای مورد نظر او حکیم، عالم، خبیر، بصیر است؟ اگر چنین است که ضرورت دارد جهان را هدفمند آفریده باشد و ضمن خلق انسان ، فکری هم برای هدایت او کرده و پیامبر ان ر ا مبعوث نموده و بساط وحی را بر پا کرده است. چون یک مرجع حکیم خبیر بصیر و یک طراح فوق آگاه بدون هدف دست بکاری نمی زند.
یک پرسش مهم دیگر
از سوی تصور کنید که شخصی به خدای خالق باوردارد و اورا فوق طراحی آگاه می داند پس پیامبر مورد قبول اش نمی تواند رویا بین ، مردد ، دمی خطا کار ، دمی پاک و منزه باشد .
یا این که پیامبر را بشری بداند که طی جریان زندگی دیدگاه هایی داشته و این دید گاه ها را بصورت کتابی عرضه کرده است. چون پرسش مهمی که در این صورت سر بر می آورد این است که این آقای پیامبر چه تفاوتی با دیگران دارد؟
چرا باید به کسی که رویاهای خود را بعنوان وحی الهی معر فی می کند باور داشت؟
چرا باید دمی خطا کار و دمی منزه و درستکار را بعنوان پیشوا و مرشد دینی پذیر فت؟
پس در نتیجه بر می گردیم به آن اصل که اگر کسی به صحت اصل وحی و لزوم ارسال پیامبران باوردارد قطعا معتقد است که :
پیامبر الهی آورنده وحی الهی است و مجموعه و حیانی مصون از خطاست و کتاب آسمانی کلام الهی است که بر پیامبر نازل شده و اگر او از جانب خداوند قادر ، آگاه ، بصیر، بینا و همه جا حاضر و از همه چیز آگاه است پس او فقط وحی الهی را در قالب کتاب آسمانی به بشر اعلام کرده است.
به بیان دیگر اگر قرار باشد ، اعتقاد به خداوند خالق یکتا و عالم بر همه چیز و اگاه از همه چیز و همه جا حاضر و همه جا ناظر و عبادت این چنین خدایی، و دوری از گناهان ،و ظلم نکردن، و قتل نکردن، و خیانت نکردن ، و دروغ نگفتن، و هدفمند بودن جهان، و اصل پاداش و جزا، و...رویا های انسانی باشند که در برهه ای از زمان به ظهور رسیده و آنها را بیان کرده است در این صورت موضوع وحی و پیامبری منتفی می شود.
پس باز بر می گردیم به مطالب گفته شده در سطور فوق که:
اصل پیامبری الهی و اصل قبول وحی می طلبد که پیامبر از جانب خدا باشد و کتابش تماما گزاره های و حیانی باشند.یعنی او رویا بین نبوده، سر هم بافی نکرده ، خیالات و مشکوکات را بهم نبافته وتنها وحی الهی را در قالب کتاب خدا عرضه کرده است
آیا پیامبر معصوم است؟
بیایید پرسش را این طور مطرح کنیم:
پیامبری ادعای پیامبری دارد و از دیگران می خواهد:بی گناهان را نکشید، دزدی نکنید، دروغ نگویید، خیانت نکنید، زنا نکنید ، زندگی دیگران را به باد فنا ندهید، قضاوت ناحق نکنید، رشوه نگیرید، بت پرستی نکنید، فکر بد نکنید!
ولی خود خود این پیامبر گهگاه بنابه طبع انسانی یا هر چه که بشود اسمش را گذاشت همین کار ها را انجام دهد .
آیا چنین شخصیتی می تواند سفیر و پیام آور از جانب خدای خالق یکتا و آگاه باشد؟
و اصلا آیا او می تواند از مردمان چنین چیزهایی را بخواهد ولی خودش گهگاه همین خطا ها را مرتکب شود؟
مسلما که نمی تواند.!
پس پذیرش اصل لزوم بعثت پیامبر ان از طرف خداوند ما را به پذیرش این حکم سوق می دهد که پیامبر باید انجام دهنده نادرستی هایی نباشد که خود از پیروانش می خواهد از آنان دوری کند و این همان عصمت پیامبری است.