سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

۶۰۰ آیه از قران: آیا قران محصول رویای پیامبری است؟(۱)



۶۰۰ آیه از قران: آیا قران محصول رویای پیامبری است؟(۱)



قرآن:

-" بلکه گفتند خوابهاى شوریده است شاید هم آنهارا بهم بافته و شاید  او شاعرى است پس همان گونه که براى پیشینیان هم عرضه شد باید براى ما نشانه‏ اى بیاورد ." آیه ۵

-"ما پیش از تو نیز جز مردانی را که به آنان وحی می کردیم گسیل نداشتیم اگر نمی دانید از پژوهندگان کتابهای آسمانی بپرسید " آیه  ۷

-"در حقیقت ما کتابی به شما نازل کردیم که در آن در باره شما صحبت شده است آیا تفکر و اندیشه خود را بکار نمی اندازید." آیه ۱۰

 سوره انبیاء


شرح

ایراد و شبهه هایی که توسط برخی افراد در این ده  پانزده ساله اخیر گرفته           می شود چیز تازه ای نیست . چون در همان آغاز و شروع انتشار دین اسلام اشخاصی مانند ابوجهل ، ابو لهب ، عاص بن وائل و دیگران همین حرفها را می زدند. یعنی این شبهه سازان و ایراد گیران امروزی  یک شبه و در مدتی کوتاه به زمان و فضای ابوجهل و ابولهبی بر گشته اند .(البته پس از یک دو سه سفر به انگلیس و ...).

 

اتفاقا اینان علیرغم ادعای روشن فکری به دنیای تاریک و جاهلانه جاهلیت عربی در بیش از هزار و چهار صد سال قبل بر گشته اند. زیرا ادعایی می کنند که بطلان آن محرز شده است. 

چنانکه در سه آیه فوق از آیات سوره انبیاء قرآن به همین نوع ایرادات  اشاره می کند با این تفاوت که ابوجهل و ابو لهب بی ادبانه و بصورت تمسخر این حرفها را می زدند و  این آقایان در پوشش لغات و اصطلاحات مودبانه  سخنرانی می کنند، می نویسند.


البته در  عصر جاهلیت هم کسانی بودند که بدون تمسخر و بصورت پرسشی و استفهامی می گفتند. برای مثال می پرسیدند:

  آیااو رویا نمی بیند و پس از رویا و خواب بینی این حرفها را می زند؟

 شاید او علاقه به شعر و شاعری دارد و می خواهد نگرش خود از جهان را این گونه بیان کند؟ 

شاید تخیل او قوی است و این صحبتها را می کند. 

و خداوند  به پیامبر می گفت پیش از این نیز ما هر پیامبر ی فرستادیم که همه آنان مورد وحی ما بودند و با وحی الهی آنها را اگاه می ساختیم مخالفینشان و یا افراد مردد همین ایرادات را می گرفتند . در حالی که ما هیچ کس را بعنوان پیامبر  نمی فرستادیم مگر این که  قبلا به او وحی  می کردیم.

و در آیه شماره(۱۰ )تاکید می کند  : ما که خداوند یم کتابی نازل کردیم که از خود شما هم در آن سخن به میان آمده است.

البته ایراد گیران و شبه آفرینان امروزی دوگروه اند:

 گروه نخست باوردارند که پیامبر به شکلی با خداوند مرتبط بوده است و از امداد های او بهره می گرفته است.

 ولی گروه دوم پیشرفت کرده و می گویند اینها بدون دخالت خداوند و با دخالت مستقیم و ابتکار شخص پیامبر بدست آمده و یا رویاهایی داشته ،   یا تفکراتی داشته که او را واداشته سخنانی و مطالبی را بر زبان بیاورد که بعدا قرآن نام گرفته است.


چنانکه گفته شد همه این شبهه ها و ایرادات در زمان خود پیامبر و در ابتدای نشر دین اسلام بود و سپس با پیشروی سریع آن و تحت تاثیر قرار دادن تمدنهای بزرگ به بوته فراموشی و بایگانی تاریخ سپرده شد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد