۶۰۰ آیه از قران: آیا قران معصومیت پیامبران را اعلام داشته است؟(ت۱)
(بخش اول)
چندروز پیش مقاله ای می خواندم که در آن از هاله وردی نویسنده کتاب " آخرین روزهای پیامبر" سخنی به میان آورده بود .
این کتاب که به شرح وقایع آخرین روزهای زندگی پیامبر اسلام پرداخته سر و صدای زیادی به راه انداخته است.
ظاهرا و با توجه به نام کتاب ، می بایست در آن مطالبی در باره آخرین روزهای زندگی پیامبر مطرح شده باشد، ولی نویسنده این کتاب به موضوع دیگر ی نیز پرداخته که از محدوده مو ضوع کتاب خارج می باشد. هاله وردی در کتابش معصومیت پیامبر اسلام را مورد مناقشه قرار داده وسعی کرده این نکته را به خواننده بقبولاند که مسلمانها سعی کرده اند از پیامبر اسلام یک شخصیت فوق بشری بسازند و به او معصومیت ببخشند.
همان گونه که گفته شد مسلما این موضوع ربطی به نام کتاب و هدف اصلی آن ندارد و پرداختن به این ها هدف اصلی کتاب را به زیر سئوال می برد.ولی خوب یک مامور معذور چه می تواند بکند؟
البته این تنها خانم هاله وردی نیست که موضوع عصمت پیامبر اسلام را پیش می کشد بلکه تقریبا همه آنانی که با دین اسلام مخالفند و یا اصلا با دین مخالفند و حتی وجود خدا را باور ندارند چنین حرفهایی زده و می زنند.
مسلما برای گروه های آخرین نمی توانیم پاسخی عرضه کنیم. چون آنان
یا خود خداوند را قبول ندارند و خدا نا باورند که در نتیجه بوجود پیامبران نیز اعتقاد ندارند.بنابر سخن از معصومیت پیامبران توسط آنان بی معنی است.
یا این که اینان فقط با دین اسلام و قر آن مخالفند .
نمونه ای را بعنوان شاهد ذکر می کنم تا وضعیت این دو گروه مشخص شود.
فرض کنید شخصی کسالت و بیماری دارد و شما به اوپزشکی را معرفی می کنید و او می گوید:
-من این پزشک را قبول ندارم.
ویا می گوید:
- من اصلا علم پزشکی را قبول ندارم.
در مورد دوم بحث کاملا بیفایده است۰ . چرا که بیمار اصلا به دانش پزشکی اعتقاد ندارد پس اثبات این که فلان پزشک مجرب و کار آزموده است کاری بیهوده است. چون او اصل مطلب را باورد ندارد.
در مورد اول، مشکل بیمار این است که دانش پزشکی را بعنوان علمی و حرفه ای مفید قبول دارد منتهی پزشک معر فی شده را قبول ندارد. پس او می تواند به پزشک دیگری مراجعه کند.
اغلب کسانی که این روزها در لباس خیر خواهی، روشنفکری، سیاسی، نیمه مذهبی، یک چهارم مذهبی، به قرآن ، اسلام ، و پیامبر اسلام اعتراض دارند اصلا مذهب و دین و حتی خود خدا را هم باور ندارند چه رسد به آن که پیامبری از ادیان مشهور را معصوم بدانند.
بحث با این گونه افر اد بی فایده و عبث است. بنابر این اگر قرار است با کسی بحث شود ابتدا باید از طرز تفکر او آگاه شد و سپس پاسخ داد.
از آنجا که خانم هاله وردی در مصاحبه ها خود را مسلمان خوانده و در کتابش از آیات قرآن شاهد آورده است بنا را بر این می گذاریم که او قرآن و اسلام و پیامبر آن را قبول دارد .
پس فقط در چهار چوب و دکترین همان قران جواب او را می هیم که در کتاب خود ش از همان قران شاهد ودلیل آورده است. یعنی براساس همان قرآن که او قبول دارد به او پاسخ می دهیم:
خداوند در آیه ۳۳ سوره احزاب خطاب به پیامبر و خانواده او می گوید:
"خداوند اراده کرده است که پلیدی را از شما اهل بیت دور نموده و شما را پاکیزه و مطهر نماید."
پس طبق این آیه خود پیامبر بطور حتم از پلیدی دور است.چون خداوندی که اراده اش بر این قرار گرفته که اهل بیت پیامبرش را از پلیدی و گناه دور نگاه دارد، صد در صد شخص خود پیامبر را نیز از گناه و پلیدی دور نگاه می دارد.
پر واضح است که در قاموس مذهبی آن کس که هر گز گناه نمی کند و پلیدی به او را ه ندارد معصوم تلقی می شود.
هم چنین خداوند در آیه ۱۳ سوره حجرات می گوید:
"بر ترین شما پرهیزگار ترین شماست. "
بر این اساس پرهیزگاری بنیان اصلی و در جه انسان مسلمان در نزد خداوند را نشان می دهد و پر واضح است که پیامبر هر دین باید پر هیز گار ترین همه پرهیزکاران باشد.
به بیان ساده تر اگر میزان پر هیزگاری را عدد ۱۰۰ در نظر بگیریم پیامبر باید پرهیزگاریش صد در صد باشد و این از عهده بشر معمولی ساخته نیست . در نتیجه این مقام به پیامبر تعلق می گیرد که وحی الهی بر او نازل می گردد و با ملکوت در ارتباط مستقیم است ، و این نیز همان مقام معصومیت است.
در آیات ۴۴ و ۴۵ از سوره احزاب خداوند پیامبر را این گونه معرفی می کند:
"اى پیامبر ما تو را در مقام گواه و بشارتگر و هشداردهنده فرستادیم (۴۴) "
"و تو به اذن خداوند دعوت کننده بسوی او و چراغی تابناک هستی (۴۵)"
بنابر این وقتی خداوند اراده کرده کسی را شاهد بر امتی و هشدار دهنده آنان قرار دارد، آیا خود ا و می تواند خطا کار باشد؟مسلماپاسخ منفی است.
هم چنین خداوند این پیامبر را دعوت کننده به سوی خود و چراغی رخشان قرار داده است.آیا دعوت کننده بسوی خدا که با انتخاب و نظارت خود خدا عمل می کند می تواند خطا کار باشد.؟
آیا چراغ هدایتی که تابناک و رخشان است می تواند روزی تاریک باشد، و روزی روشن ؟ روزی نیم روشن و روزی تمام روشن؟
باز هم مسلما پاسخ منفی است و این نیز همان مقام معصومیت است.
چون دعوت کننده ، و هدایت کننده انتخاب شده خدا همیشه در مقام خود جاودانه است و رخشان و تابناک است تا آخرین لحظه زندگی!
ادامه دارد...