۶۰۰ آیه از قران: آیا اشارات علمی قران با دانش جدید تضاد دارد؟بحث های داغ جنین شناسی
"...شما را در باطن رحم مادران در سه تاریکی با تحولات گوناگون میآفریند، این خداست پروردگار شما که سلطان ملک وجود اوست، هیچ خدایی جز او نیست، پس ای مشرکان از درگاه او به کجا میبرندتان؟"
آیه ۶ سوره زمر
شاید کمتر آیه ای از قران به اندازه آیه فوق به اندازه آیه فوقبهد رگ غیرت مخالفان قران برخورده باشد و آنان را سخت به جنب و جوش و عکس العمل واداشته باشد.
برای آن که این انتقاد ها را مورد ارزیابی قرار دهیم به سراغ دم دست ترین مرجع علمی یعنی ویکپدیا می رویم که در باره لایه های تشکیل جنین می نویسد:
"لایهٔ زایا (: Germ layer)، لایهٔ اولیهای است از سلولهایی که در دوران رویان زایی تشکیل میشود. لقاح باعث تشکیل سلول تخم (زیگوت) میشود. در طی مرحلهٔ بعدی، از زیگوت، تودهٔ سلولی توخالی پدید میآید به نام بلاستولا. در انسانها، پس از حدود ۳ روز، زیگوت تبدیل به تودهٔ توپری از سلولها میشود (در اثر تقسیم میتوزی) به نام مورولا. در ادامه به بلاستوسیت تبدیل میشود که شامل یک لایهٔ سلولی خارجی است به نام تروفوبلاست و تودهٔ داخلی سلولها به نام امبریوبلاست. تودهٔ سلولی داخلی شامل دو لایه است، هیپوبلاست و اپی بلاست.
این اپی بلاست لایهٔ جدیدی میسازد به نام:
۱- اندودرم و ...
در ادامه لایهٔ دومی به نام:
۲- مزودرم تشکیل میشود.
و...
۳- لایهٔ خارجی نیز اکتودرم نام دارد.
مرور ا جمالی بر هر یک از لایهها:
لایهٔ اول: لایهٔ داخلی است، اندودرم یا اندوبلاست نامیده میشود، سیستم گوارشی یا تنفسی را میسازد که شامل غددی مشابه پانکراس، تیروئید و کبد و تیموس هستند.
لایهٔ دوم: لایهٔ میانی است و مزودرم نامیده میشود و استخوانها، غضروفها، دستگاه گردش خون، لایهٔ داخلی پوست، عضلات، دستگاه تناسلی، دستگاه ترشحی و لایه پوشانندهٔ خارجی را میسازد.
لایهٔ سوم: که خارجیترین لایه است، اکتودرم یا اکتوبلاست نامیده میشود و دستگاه عصبی، مغز، اپیدرم را میسازد که شامل پوست، ناخن و موهای کودک هستند."
پر واضح است که چون نطفه در داخل رحم به سه لایه تبدیل می شود و در داخل رحم نوری وجود ندارد تعبیر سه تاریکی منطقی بنظر می رسد.
البته باید به این نکته نیز اندیشید که این سخن بیش از ۱۴۰۰ سال پیش در سرزمینی زده می شد که حتی امروزه در آنجا از علم خبری نیست. اگر کتابی این سخن را در یونان و ایران و روم گفته و یا نوشته بود شاید می توانستیم از اظهار شگفتی خود داری کنیم، ولی عربستان سعودی را که خوب می شناسید !