سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

۶۰۰ آیه از قران: آیا آیات قران با زمان تغییر پیدا کرده است؟


۶۰۰ آیه از قران: آیا آیات قران با زمان تغییر پیدا کرده است؟

تغییر قبله و انتظار پیامبر برای وحی :

"نگریستنت را به اطراف آسمان مى‌بینیم. تو را به سوى قبله‌اى که مى‌پسندى مى‌گردانیم. پس روى به جانب مسجدالحرام کن. و هر جا که باشید روى بدان جانب کنید. اهل کتاب مى‌دانند که این دگرگونى به حق و از جانب پروردگار آنان بوده است. و خدا از آنچه مى‌کنید غافل نیست."

آیه ۱۴۴ سوره بقره


برخی ا ز  نقدها و انتقاداتی که نسبت به قران می شود بی شباهت به پرسش یکی  از همین به اصطلاح منتقدان است که در یک کامنت اینترنتی نوشته بود:

" اگر خدای قران اینقدر توانا است چرا جنین ۹ ماه طول می کشد تا رشد کند ، پس خدای قران باید بتواند او را یک روزه بوجود آورد؟"

بنظر می رسد که این پرسش کننده نمی دانسته این جنین باید در شکم یک انسان بوجود آید و اگر چنین حجمی و وزنی ناگهان درون شکم یک انسان بوجود آید ، ترکیدن شکم او حتمی و صد در صد است.


در ارتباط با تحول و تشکل یک دین و طرز فکر جامع نیز همین قاعده صحت دارد. برای مثال ؛ تصور کنید زمانی که پیامبر اسلام در مکه بود و در زمانی که بیش از ۱۰ نفر پیرو نداشت به او وحی می شد که در قبال آزار و حمله روزانه و شبانه  مخالفان به جنگ و جهاد با آنان بپردازد.آیا چنین کاری عقلانی و شدنی بود؟ مسلما که پاسخ عاقلان به این پرسش منفی است.

نویسنده دفاع از قران در ابن ارتباط می نویسد:

"اگر منظور از تکمیل نظر قرآن با زمان این است که احکام به مرورزمان بیانشده این دیدگاه درستی است اما اگر منظور وی این است که ابتدا دیدگاه پیامبر ناقص بوده و باگذشت زمان نظر وی عوضشده است اشتباه است زیرا قرآن به صورت تدریجی و به اقتضای زمانبر پیامبر نازل گردیده است ازاینرو در مکه موقعیت جنگ نبود بنابراین  اشارهای به آیات جهاد نشده است اما در مدینه موقعیتش فراهم شد، این آیات نازل گردید.

در مکه چون تعداد منافقین کم بود بحث منافقین در سور مکی کمتر مطرح شده اما در مدینه چون منافقین بیشتر بوده در سور مدنی درباره منافقین بیشتر آمده است.آیات حدود در مدینه بیشتر بوده است."


چنانکه  پیامبر در ارتباط با موصوع تغییر قبله  بی صبرانه منتظر دستور الهی بود که خداوند به او وحی نمود که از انتظار او آگاهست:

÷نگریستنت را به اطراف آسمان مى‌بینیم. تو را به سوى قبله‌اى که مى‌پسندى مى‌گردانیم. پس روى به جانب مسجدالحرام کن. و هر جا که باشید روى بدان جانب کنید. اهل کتاب مى‌دانند که این دگرگونى به حق و از جانب پروردگار آنان بوده است. و خدا از آنچه مى‌کنید غافل نیست.

؟٪قَدْ نَرَى تَقَلُّبَ وَجْهِکَ فِی السَّمَاءِ فَلَنُوَلِّیَنَّکَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا فَوَلِّ وَجْهَکَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَحَیْثُ مَا کُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَکُمْ شَطْرَهُ وَإِنَّ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَیَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا یَعْمَلُونَ
نگریستنت را به اطراف آسمان مى‌بینیم. تو را به سوى قبله‌اى که مى‌پسندى مى‌گردانیم. پس روى به جانب مسجدالحرام کن. و هر جا که باشید روى بدان جانب کنید. اهل کتاب مى‌دانند که این دگرگونى به حق و از جانب پروردگار آنان بوده است. و خدا از آنچه مى‌کنید غافل نیست.
آیه ۱۴۴ سوره بقره
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد