۶۰۰ آیه از قران : آیا به شایعات و تهمت ها باید پاسخ داد ؟
قران در ارتباط با شایعه ای که مخالفان پیامبر در ارتباط با یکی از همسرانش انتشار دادند این چنین پاسخ می دهد:
۱-لَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَیْرًا وَقَالُوا هَٰذَا إِفْکٌ مُبِینٌ
آیا سزاوار این نبود که چون چنین بهتان و دروغها شنیدید مردان و زنان مؤمن حسن ظنّشان درباره یکدیگر بیشتر شده و گویند: این دروغی است آشکار؟
آیه ۲۱ سوره نور
۲-لَوْلَا جَاءُوا عَلَیْهِ بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ ۚ فَإِذْ لَمْ یَأْتُوا بِالشُّهَدَاءِ فَأُولَٰئِکَ عِنْدَ اللَّهِ هُمُ الْکَاذِبُونَ
چرا آنان (کسانی که تهمت زدند) بر دعوی خود چهار شاهد اقامه نکردند؟ پس چون شاهد نیاوردند البته نزد خدا مردمی دروغزن هستند.
آیه ۱۳ سوره نور
۳-إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفَاحِشَةُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیَا وَالْآخِرَةِ ۚ وَاللَّهُ یَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
آنان که دوست میدارند که در میان اهل ایمان کار منکری اشاعه و شهرت یابد آنها را در دنیا و آخرت عذابی دردناک خواهد بود و خدا میداند و شما نمیدانید.
آیه ۱۹ سوره نور
شرح
این ادعا که نمی بایست برخی از آیات که توضیح زندگی خصوصی پیامبر است، مانند آیات افک که درمورد تهمتی سخن می گویند که به عایشه همسر پیامبر زده بودند بطور تفصیل سخن گفته قابل قبول نیست.
و این ادعا که این ریزه کاریها برای زمانهای بعد مسلمانان فایده ندارد مسلما مردود و غیر قابل قبول است
چون ؛ نخست آن که خداوند، پیامبر را اسوه و الگو برای مسلمانان معرفی کرده است. به همین دلیل زندگی پیامبر در ابعاد مختلف ازجمله زندگی خانوادگی برای آینده فایده دارد.
دوم: تهمت فحشا به همسر پیامبر که توسط منافقین شایع شده بود موجب تضعیف روحیه مسلمانان و دلسردی آنها شده بود که اگر رد نمیشد ممکن بود رسالت حضرت با مشکل روبرو شود و آیات افک با هدف تقویت روحیه مسلمانان نازل شده است.
سوم: عدم رد این قضیه فتح بابی میشود برای تهمتهای دیگر برای پیامبر و با آمدن آیات افک چهره منافقان برای مسلمانان روشن گردید.
چهارم: عدم رد این قضیه شائبه درست بودن اصل قضیه را تقویت میکرد .
پنجم : هر مسلمان معتقد مو ظف است که در قبال چنین شایعه ها نسبت به مسلمانان دیگر همان گونه عمل کند که در سه آیه بر شمرده در ابتدای کلام توصیه نموده است.(۱)
۱: شرح با استفاده از کتاب دفاع از قران نوشته آقای حیدری نسب تهیه شده است