۶۰۰ آیه از قران: آیا مطالب قران مبهم است؟
-"کتاب انزلناه الیک مبارک لیدبروا آیاته..."
"این کتابی مبارک است کهوبرتو نازل شده تا در باره آیات آن تفکر و اندیشه کنند..."۱
آیه ۲۹ سوره ص
نظر بلند پایگان علم و ادب غیر مسلمان چیست؟
. ولتر (فیلسوف و نویسنده فرانسوی): من یقین دارم که اگر قرآن و انجیل را به یک فرد غیر متدیّن ارائه دهند، او حتماً اوّلی را بر دوّمی ترجیح میدهد؛ زیرا کتابِ محمّد، افکاری را تعلیم میدهد که به اندازه کافی بر مبنای عقل است.قرآن در واقع مجموعهاى از پندهاى اخلاقى، دستورهاى دینى، راز و نیاز به درگاه خدا، تحذیر و تشویق جهانیان و شرح سرگذشت فرستادگان خداست که بنابر روایات عرب نقل شدهاست. آیا مىتوان به پیروى از نیدهام احمق و بىسواد، چنین کتابى را افسانه نامید؟».
(نخستین کتابى که ولتر در آن آشکارا دفاع از مسلمانان و قرآن را بر عهده گرفت «شرعیات مردى شریف» نام داشت. وى در این کتاب معتقد است که همه ادیان روى زمین با عوام فریبى و زبان بازى رواج یافتهاند، به جز دین اسلام که از میان همه ساختههاى دست بشر، تنها دین خدایى به نظر مىرسد، زیرا قوانین آن پس از قرنها هنوز در سراسر دنیا اجرا مىشود. آنگاه ولتر در برابر انجیل و تورات به دفاع از قرآن مىپردازد و به یکى از مفسران تورات که قرآن را افسانه نامیده است سخت مىتازد.)
2. تولستوی (فیلسوف و نویسنده مشهور روسی): در این کتاب، آیات فراوانی هست که به خوبی بر مقام عالی دین اسلام و پاکی روح آورنده آن گواهی میدهد!
3. ژوزف ارنست رنان (فیلسوف معروف فرانسوی): در کتابخانه شخصی من هزاران جلد کتاب سیاسی، اجتماعی و... وجود دارد که همه آنها را بیش از یک بار مطالعه نکردهام، ولی یک جلد کتاب است که همیشه مونس من است و از مطالعه زیاد آن نیز خسته نمیشوم. این کتاب، قرآن، کتاب آسمانی مسلمانان است!
4. گوته (شاعر و نویسنده آلمانی): سالیان دراز، کشیشان از خدا بیخبر، ما را از پی بردن به حقایق قرآن مقدّس و عظمت آورنده آن دور نگه داشتهاند. نزدیک است که این کتاب وصفناپذیر، جهان را مجذوب خویش سازد.سبک قرآن، همانند محتویات و هدف آن، بزرگ، پر هیبت، و در بعضی موارد حقیقتاً لطیف و ظریف است».
5. دکتر گوستاو لوبون (مورّخ فرانسوی): تعلیمات اخلاقی قرآن به مراتب بالاتر از تعلیمات اخلاقی انجیل است.
6_ادوارد براون، مستشرق مشهور، : «هر چه بیشتر به مطالعه قرآن مىپردازم و هر چه بیشتر براى درک روح قرآن کوشش مىکنم، بیشتر متوجه قدر و منزلت آن مىشوم. امّا بررسى «اوستا» ملامتآور و خستگىافزا است مگر آنکه به منظور زبانشناسى و اسطورهشناسی و مقاصد تطبیقى دیگر باشد».
7-بارتلمى سنت هیلر: «قرآن شاهکار بىمانند زبان عرب است و باید اعترف کرد که جمال صورى آن با عظمت معنویش برابر است، قوت الفاظ و انسجام کلمات و تازگى افکار در این سبک نگارش نو ظهور چنان جلوهگر است که قبل از آنکه عقول مسخّر معانى آن شوند دلها تسلیم آن مىگردند، این شیوه بارز و بخصوص محمد است که مستمعین را مجذوب کلام معجز نشان خود مىنمود، پیامبر اسلام درمیان انبیاء دیگر به این صفت ممتاز است و مىتوان گفت که هیچ کسى در هیچ عصرى نتوانسته بود این همه نفوذ در کلام خود داشته باشد.
قرآن با سبک خاص خویش، داراى مباحث مختلف و فوائد متعدد است، هم سرود مذهبى است هم ستایش ایزدى و هم متضمن اصول و قواعد و قوانین مدنى و جزایى است، هم بشیر و نذیر است و هم پند آموز و اندرز گوى، هم مؤمنین را به صراط مستقیم هدایت مىکند و هم قصه و داستان و امثال و حکم بیان مىکند.
قرآن بهترین و زیباترین اثر ِ لسان عرب است و در بین متون مذاهب ملل و نحل عالم، مانند ندارد ، در توصیف اهمیت این کتاب همین قدر کافى است که اعراب با وجود نفاق و عناد و لجاج زیاد که در سرشت آن قوم است و با وصف این که هنرى به غیر از فصاحت و بلاغت و سخنسنجى نداشتند ، در پیش قرآن زانو بر زمین زده آن را کلام الهى دانسته و به ذیل ولاى آن دست زدند».
اینان که غیر عرب زبان بودند و غیر مسلمان قران را فهمیدند و به ابهام برنخوردند. دیگران خود دانند.