سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

سوره احزاب: بخش دوم: احزاب همان لشگر خداناباوران، مردان بزرگ ،اخطار به همسران پیامبر....


-سوره احزاب  ۹۰ امین سوره بر حسب تاریخ نزول

-مطالبی که نخستین بار توسط قرآن مطرح شدند

بنام خداوند بخشنده مهربان

پیامبر بهترین نمونه برای شماست

پیامبر نیکوترین نمونه برای شماست که از او سرمشق بگیرید،البته  برای آن کس که به  خدا و روز قیامت امیدوار باشد و یاد خدا بسیار کند. (۲۱)

احزاب  : لشگر خداناباوران

و مؤمنان چون احزاب( لشکر و نیروهای کفار) را به چشم دیدند گفتند: این همان  است که خدا و رسول (از پیش) ما را وعده دادند و خدا و رسول راست گفتند، و این دیدار دشمن جز بر ایمان و تسلیمشان نیفزود. (۲۲)

: علت نامگذاری این سوره به احزاب وجود همین واژه " احزاب" در این سوره است

مردان بزرگی که به پیان با خدا وفادار ماندند

برخی از آن مؤمنان، بزرگ مردانی هستند که به عهد و پیمانی که با خدا بستند کاملاً وفا کردند، پس برخی پیمان خویش گزاردند و مقاومت کرده و هیچ عهد خود را تغییر ندادند . (۲۳)

: آنانی که جان خویش در را خدا ایثار کردند و آنانی که در انتظار این  ایثار بر عهد باخدا باقی ماندند

تا آن‌که خدا آن مردان راستگوی  را از صدق ایمانشان پاداش نیکو بخشد و منافقان را  عذاب کند اگر بخواهد یا توبه ‏شان بپذیرد که خدا بسیار آمرزنده و مهربان است. (۲۴)

و خدا کافران را  با همان خشم و غضبی که داشتند بی‏ آن‌که هیچ خیر و غنیمتی به دست آورند ناامید برگردانید و خدا امر جنگ را از مؤمنان کفایت فرمود، و خدا بسیار توانا و مقتدر است. (۲۵)

و آن گروه اهل کتاب را که پشتیبان و کمک مشرکان بودند خدا از حصار و سنگرهاشان فرود آورد و در دلشان ترس افکند تا آن‌که گروهی از آن‌ها را به قتل رسانیده و گروهی را اسیر می‏کردید. (۲۶)

و شما را وارث سرزمین و دیار و اموال آن‌ها کرد و نیز سرزمینی را که هیچ بر آن قدم  ننهادید نصیب شما گردانید، و خدا بر هر چیز تواناست. (۲۷)

اخطار به همسران پیامبر

ای پیغمبر با زنان خود بگو که اگر شما زندگانی با زیب و زیور دنیا را طالبید بیایید تا من مهر شما را پرداخته و همه را به خوبی و خرسندی طلاق دهم. (۲۸)

و اگر طالب خدا و رسول و مشتاق دار آخرت هستید همانا خدا برای نیکوکاران از شما زنان (در قیامت) اجر عظیم آماده کرده است. (۲۹)

همسران پیامبر اگر کار خطایی کنند دوبرابر مجازات می شوند

ای زنان پیغمبر، از شما هر که به کار زشت آشکاری دانسته اقدام کند او را دو برابر دیگران عذاب کنند و این بر خدا سهل و آسان است. (۳۰)

و هر که از شما مطیع فرمان خدا و رسول باشد و نیکوکار شود پاداشش را دو بار عطا کنیم و برای او روزی بسیار نیکو  مهیا سازیم. (۳۱)

ای زنان پیغمبر، شما مانند دیگر زنان نیستید  اگر خداترس و پرهیزکار باشید، پس زنهار نرم سخن مگویید مبادا آن که دلش بیمار است به طمع افتد و درست و نیکو سخن گویید. (۳۲)

و در خانه‏ هایتان بنشینید و آرام گیرید و مانند دوره‌ی جاهلیت پیشین با آرایش و خودآرایی بیرون نیایید، و نماز به پا دارید و زکات بدهید و از امر خدا و رسول اطاعت کنید. خدا چنین می‏خواهد که هر رجس و آلایشی را از شما خاندان پیامبر  ببرد و شما را از هر عیب پاک و منزه گرداند. (۳۳)

"ذیل آیه موافق اخبار شیعه و اهل سنت راجع به شخص پیغمبر و علی و فاطمه و حسنین علیهم‌السلام است و اگر راجع به زنان پیغمبر بود بایستی ضمیر مؤنث- عنکنّ- ذکر شود و به سیاق جمل صدر آیه باشد)"

و از آن همه آیات الهی و حکمتی که در خانه‏ های شما تلاوت می‏شود متذکر شوید  که همانا خدا را  لطف و مهربانی است و آگاه است. (۳۴)

ویژگیهای  ۱۰ گانه  اصلی مرد و زن مسلمان

همانا کلیه‌ی مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان با ایمان و مردان و زنان اهل طاعت و عبادت و مردان و زنان راستگوی و مردان و زنان صابر و مردان و زنان خداترس خاشع و مردان و زنان خیرخواه مسکین‌نواز و مردان و زنان روزه‏ دار و مردان و زنان  حفظ کننده خود  از تمایلات حرام و مردان و زنانی که یاد خدا بسیار کنند، بر همه‌ی آن‌ها خدا مغفرت و پاداشی بزرگ مهیا ساخته است. (۳۵)

و هیچ مرد و زن مؤمنی را در کاری که خدا و رسول حکم کنند اراده و اختیاری نیست (که رأی خلافی اظهار نمایند) و هر کس نافرمانی خدا و رسول او کند دانسته به گمراهی سختی افتاده است۳۶

 (پیغمبر زینب دختر عمه‏ اش را به زید، غلام آزاد کرده خود تزویج کرد و زینب گفت: من از اشراف قریشم غلامی را به شوهری نپذیرم. این آیه نازل شد و پذیرفت).

و (یاد کن) وقتی که با آن کس که خدایش نعمت اسلام بخشید و تواش نعمت آزادی (یعنی زید بن حارثه، به نصیحت) می‏گفتی برو و  زن خود را نگه دار و از خدا بترس ، و آن‌چه در دل پنهان می‏داشتی  ،‌خدا می‏خواست آشکار سازد و تو از  خلق می‏ترسیدی و از خدا سزاوارتر بود بترسی. پس چون زید از آن زن بهره گرفت  او را ما به نکاح تو در آوردیم تا مؤمنان در نکاح زنان پسرخوانده‌ی خود که از آن‌ها کامیاب شدند (و طلاق دادند) بر خویش حرج و گناهی نپندارند، و فرمان خدا انجام‌شدنی است. (۳۷)

(طبق عرف جاهلیت ازدواج مردان با زنان پسر خوانده ها ممنوع بود . از سوی دیگر بردگان حق ازدواج با زنان آزاد را نداشتند و عر ب آنرا ننگ می دانست. ولی اسلام هردوی این باورها را ملغی ساخت.پس از آن که پیامبر دختر عمه خویش زینب را به عقد زید بن حارثه پسرخوانده خود که قبلا برده بود  در آورد ، زید بن حارثه پس از مدتی  تصمیم به طلاق زینب  گرفت.

قطعا عدم علاقمندی زینب به همسری با یک آزاد کرده که قبلا برده بوده موجب و علت اصلی طلاق دادن زینب بوده است. زیرا زید بن حارثه بوضوح نارضایتی زینب را احساس می کرده ولی پیامبر به او سفارش می کرده که همسرش را طلاق ندهد و از او نگهداری کند.

 ولی سرانجام زید تصمیم خود را گرفته و زینب را طلاق داده است. پیامبر برای دلجویی از زینب قصد ازدواج با او را داشت و لی عرف اعراب چنین چیزی را ناپسند می دانست تا این که وحی الهی ازدواج با همسر پسر خوانده در صورت مطلقه بودن او را غیر ممنوع اعلام کرد.)

پیغمبر را در حکمی که خدا (در نکاح زنان پسرخوانده) برای او مقرر فرموده گناهی نیست، سنّت الهی در میان آنان که درگذشتند هم این است و فرمان خدا حکمی نافذ و حتمی و به اندازه و حساب شده است. (۳۸)

 آنان که تبلیغ رسالت خدا کنند و از خدا می‏ترسند و از هیچ کس جز خدا نمی‏ترسند و خدا برای حساب به تنهایی کفایت می‏کند. (۳۹)

محمد رسول خدا و خاتم پیامبران الهی است

محمّد پدر هیچ یک از مردان شما  نیست (پس زینب زن فرزند پیغمبر نبود و پس از طلاق او را تواند گرفت) لیکن او رسول خدا و خاتم انبیاست، و خدا همیشه  بر همه‌ی امور عالم آگاه است. (۴۰)

ادامه دارد...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد