سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

۱۰۰۰ آیه از قرآن (بخش هفتم) آیا ما بعنو ان بشر آزادیم ؟


۱۰۰۰ آیه از قرآن (بخش هفتم)

 آیا ما بعنو ان بشر  آزادیم ؟

"و گفتیم اى آدم خود و همسرت در این باغ سکونت گیرید و از هر کجاى آن خواهید فراوان بخورید اما  به این درخت نزدیک نشوید که از ستمکاران خواهید بود (۳۵)"


و البته آدم و حوا از همان میوه خوردند و...

 سپس آدم از پروردگارش کلماتى را دریافت نمود و بر او ببخشود آرى او[ست که] توبه‏ پذیر مهربان است (۳۷)

 فرمودیم جملگى از آن فرود آیید پس اگر از جانب من شما را هدایتى رسد آنان که هدایتم را پیروى کنند بر ایشان بیمى نیست و غمگین نخواهند شد (۳۸)"

(بقره)

برای پاسخ به این پرسش  که آیا انسان  آزاد است و یا خیر با ید به  نقطه آغاز بر گردیم . به زمانی که آدم و همسرش در بهشت زندگی می کردند و از بهترین نعمتها بر  خور دار بودند. ولی خداوند نیز انتخاب کرد که به آدم و همسرش "حق انتخاب" بدهد. به همین دلیل درختی را در بهشت قرار داد که خوردن میوه آن ممنوع بود. آنگاه به آدم و همسرش گفت:  "شما نباید از میوه این درخت بخورید و اگر بخورید بهشت را از دست می دهید."
همین یک نیم جمله : "اگر بخورید..." به معنای آن بود که: "می توانید بخورید و می توانید نخورید" ... و این یعنی حق انتخاب!
آدم و همسرش هم انتخاب کردند که از آن در خت بخورند و خوردند و لذتش را بردند و ناگهان از همسایگی عرش بر فرش خاکی زمین پرتاپ شدند. تا چشم باز کردند دیدند که به جهان زمینی رانده شده اند و گویی آنان را بداخل فضای ارض هل داده اند. جهانی که با مشکلات و گناه همراه است.

تمامی این سناریو از آیات ۳۷ و ۳۸ سوره بقره بوضوح قابل درک کرد. د ر اینجا پرسش بسیار مهمی مطرح می شود:

اصلا خداوند چرا اجازه داد که آدم و حوا از میوه آن درخت بخورند و در گیر زمین مصیبتهای آن شوند.؟

 پاسخش این است که اگر خداوند با شلاق و پسگردنی آن دو پدر و مادر ما را از خوردن آن میوه  درد سر ساز باز داشته بود آیا  کاری دمکراتیک انجام داده و آیا حق خدایی را رعایت کرده بود؟.

 مسلما پاسخ به این پرسش  منفی است. چون در آن صورت او موجوداتی را خلق کرده بود که هیچ اختیاری از خود نداشتند. موجوداتی ماشینی بودند که دست قدرت الهی  آنان را کوک می کرد و خودشان بمنزله "هیچ" بودند.

ازسوی دیگر خداوند همان  سناریو را  روی زمین اجرا کرد و گفت: این زمین هم مقرراتی دارد باید ها و نباید ها هست ، ولی شما حق انتخاب دارید که چهار نعل به سمت" نبایدها " بروید و لذت نباید ها و یا همان "گناه"  را مزه مزه کنید و                 د رعوض جریمه آنرا هم‌بپردازید.


البته  برای آن که آدم و همسرش دچار " اضطراب" نشوند خداوند گفت:

"...اگر از جانب  من هدایتی به شما برسد آنان که دستورات هدایتی مرا رعایت کنند نه" ترس" خواهند داشت و نه " افسردگی"!(آیه ۳۸ سوره بقره که در بالا آورده  شده است )
و این بساط تا زمانی که انسان روی زمین است ادامه خواهد داشت...


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد