سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

کتابهای مقدس (قرآن):سوره سجده ۷۵ امین سوره بر حسب تاریخ نزول -مطالبی که نخستین بار توسط قرآن مطرح شدند


ادامه از نوشتار پیشین

-سوره سجده  ۷۵  امین سوره بر حسب تاریخ نزول

-مطالبی که نخستین بار توسط قرآن مطرح شدند

بنام خداوند بخشنده مهربان

الم. (۱)تنزیل این کتاب بزرگ (قرآن) بی‌هیچ شک از جانب پروردگار عالمیان است. (۲)اما کافران می‏گویند قرآن را او از پیش خود فرابافته است.لیکن این گونه نیست و  آن کتاب  به حقّ و راستی از جانب خدا فرستاده شده تا تو قومی را که رسولی پیش از تو به سوی آنان نیامده  انذار دهی ، باشد که راه هدایت پیش گیرند. (۳)خدا آن کسی است که آان‌ها و زمین و هر چه در بین آن‌هاست همه را در مقدار شش روز بیافرید، آن‌گاه بر عرش (فرمانروایی) قرار گرفت، شما را غیر او هیچ یار و یاور و شفیع و مددکاری نیست، آیا تذکر نمی ‏یابید؟

روزی هزارساله!

 (۴)اوست که امر عالم را از آسمان تا زمین تدبیر می‏کند سپس در روزی که مقدارش به حساب شما بندگان هزار سال است باز  به سوی او بالا می‏رود. 

(۵)این است همان خدایی که بر غیب و شهود عالم دانا و مقتدر و مهربان است. (۶)آن خدایی که هر چیز را به نیکوترین وجه خلقت کرد و آدمی را نخست از خاک  بیافرید. (آدم و حوا)(۷)آن گاه خلقت نژاد نوع او را از چکیده‏ای از آب بی‏قدر (و نطفه‌ی بی‏حس) مقرر گردانید.(فرزندان آدم و حوا) (۸)سپس آن را نیکو بیاراست و از روح خود در آن بدمید، و شما را دارای گوش و چشم‌ها و قلب‌ها گردانید، باز بسیار اندک شکر و سپاسگزاری نعمت‌های حق می‏کنید. 

پرسش خداناباوران!

(۹)کافران  گویند که آیا پس از آنکه ما در زمین  نابود و گم شدیم باز از نو زنده خواهیم شد؟! بلکه آن‌ها به شهود و لقاء خدایشان کافرند. (۱۰)بگو: فرشته‌ی مرگ که مأمور قبض روح شماست جان شما را خواهد گرفت و پس از مرگ به سوی خدای خود بازگردانیده می‏شوید. (۱۱)و اگر تو حال بدکاران را  ببینی که چگونه در حضور خدای خود سر به زیر و ذلیلند گویند: پروردگارا، اینک  به چشم دیدیم و به گوش گرفتیم، پس ما را  باز گردان تا صالح و نیکوکار شویم که اکنون به چشم یقین مشاهده کردیم!(اشاره به روز قیامت و در خواست خدا ناباوران) 

هدایت اجباری در کار خدانیست!

(۱۲)و اگر ما می‏خواستیم، هر نفسی را به کمال هدایتش می‌رسانیدیم و لیکن وعده‌ی حقّ و حتمی من است که دوزخ را البته از همه‌ی  جنّ و انس پر سازم. (یعنی خدا به اجبار کسی را هدایت نمی کند)(۱۳)پس  شما ای کافران (عذاب را) به کیفر غفلت از ملاقات این روزتان بچشید که ما هم شما را فراموش کردیم  و اینک عذاب ابدی را به پاداش اعمال زشتی که می‏کردید بچشید. 

روش خداباوران حقیقی!

(۱۴)تنها کسانی به آیات ما ایمان می‏آورند که چون متذکر آیات ما شوند به سجده رخ بر خاک نهند و تسبیح و تنزیه و ستایش پروردگار کنند و ابداً به کبر و نخوت سر از فرمان حق نکشند. (۱۵)(شب‌ها) پهلو از بستر خواب تهی کنند و با بیم و امید خدای خود را بخوانند و آن‌چه روزی آن‌ها کرده ‏ایم  بخشش می کنند. 

(۱۶)پس هیچ کس نمی‏داند که به پاداش نیکوکاریشان چه نعمت و لذّت‌های بی‏نهایت که روشنی‏ بخش دیده است در عالم غیب برایشان ذخیره شده است. (۱۷)آیا آن کس که ایمان آورده مانند کسی است که کافر بوده؟ هرگز یکسان نخواهند بود. 

دو کار نجات بخش در دوجهان!

(۱۸)اما آنان که با ایمان و نیکوکار بودند به پاداش اعمال صالح منزلگاه پر نعمت در بهشت ابد یابند. 

(۱۹)و اما آنان که سر از طاعت حق کشیده و فاسق شدند منزلگاهشان در آتش دوزخ است و هر چه کوشند و خواهند که از آن آتش بیرون آیند باز (فرشتگان عذاب) بدان دوزخ برگردانندشان و گویند: عذاب آتشی را که (در دنیا) تکذیب می‏کردید اینک بچشید. (۲۰)

ادامه دارد

تا اینجا  ۱۰۷۶ موضوع

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد