سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

کتابهای مقدس (قرآن): مشکل اصلی قوم لوط چه بود؟



مشکل اصلی قوم لوط

قوم لوط که قر نها پیش در جایی از فلسطین اشغالی امروز می زیستند در تمام ادیان ابراهیمی و حتی در جستجوهای تاریخی بصورت ضرب المثل در آمده اند. نامهای "سدوم" و "گومورا" در تاریخ و ادبیات شناخته شده اند. اینها نامهای دوشهر بودند که تنبیه الهی آنها را زیر و زبر ساخت. تا آنجا که بیاد دارم تورات از این دو شهر بنامهای سدوم و عموره سخن می گوید. گویا ابراهیم پیامبر با فر شتگان  مجازات کننده ملاقات کرده و سپس از دور شاهد بر  خاستن  دود و آتش از شهرهای مزبور بوده است.

در فرهنگ مذاهب ابراهیمی این مردمان بخاطر آلودگی به لواط که از نام لوط بر آمده و هم‌جنس گرایی نکوهش شده اند. ولی مطالعه دقیق آیات قران حکایت از آن دارد که آنان  مرتکب جرم های سنگین و ننگین تر می شدند.

قرآن در این باره می گوید:

( بیاد آر لوط را هنگامى که به قوم خود گفت‏ شما به کارى زشت مى ‏پردازید که هیچ یک از مردم زمین در آن  بر شما پیشى نگرفته است 

آیا شما با مردها درمى ‏آمیزید و راه   را قطع مى ‏کنید و در محافل  خود پلیدکارى مى ‏کنید و لی پاسخ قومش جز این نبود که گفتند اگر راست مى گویى عذاب خدا را براى ما بیاور .)

آیه (۲۹)سوره عنکبوت

بررسی دقیق

ازبر رسی دقیق دو آیه فوق که در سوره عنکبوت و در ارتباط با وضعیت روحی روانی قوم لوط آمده این گونه مشخص می شود که آنان فقط به لواط اکتفا نمی کردند.

بلکه علاوه بر انجام لواط  راه ها را  نیز می بستند و بزور مردان را به بزمگاه های خود برده  و آنان را مورد تجاوز قرار می دادند. 

یعنی هم لواط می کردند ، هم تجاوز می کردند و هم برای این منظورات محافل خاصی داشتند که شهرتی در منطقه داشت. 

شاید به همین دلیل بوده که لوط به آنان اخطار داده و می گوید شما به جرمی و خطایی مشغولید که هیچکس به آن روی نیاورده است‌

در تجاوز تنها جسم قربانی نیست که صدمه می بیند بلکه روح او نیز مرگ و ذلت را تجربه می کند.

آیه ای از قران که فرضیه فوق را تایید می کند:


(و چون فرستادگان ما نزد لوط آمدند از آمدن آنان ناراحت و دستش از حمایت ایشان کوتاه شد و گفت امروز روزى سخت است آیه ۷۷ سوره هود)

و سپس قرآن در آیه بعد می گوید که مردم شهر وقتی خبر ورود مردان جوان غریبه را به خانه لوط شنیدند بسوی خانه او هجوم بردند:


(قوم او شتابان به سویش آمدند و پیش از آن کارهاى زشت میکردند ...آیه ۷۸ سوره هود)


لوط که از این پیش آمد سخت نگران و شرمسار بود آرزو کرده بود که آن قدر قدرت داشت تا جلوی آن مردم متجاوز را بگیرد:

(لوط گفت کاش براى مقابله با شما قدرتى داشتم یا به تکیه‏ گاهى استوار پناه مى ‏جستم . 

آیه ۸۰ سوره هود)


اما آن فرستادگان عذاب به لوط دلگرمی داده و گفتند:

(گفتند اى لوط ما فرستادگان پروردگار توییم آنان هرگز به تو دست نخواهند یافت پس پاسى از شب گذشته خانواده‏ ات را حرکت ده و هیچ کس از شما نباید واپس بنگرد مگر زنت که آنچه به ایشان رسد به او نیز خواهد رسید بى‏ گمان وعده‏ گاه آنان صبح است مگر صبح نزدیک نیست !

آیه (۸۱) سوره هود)


آیات فوق  دلیل واضح  بر صحت این نظر است که قوم لوط یا گروهی از آنان   قصد داشتند آن مردان را  که در حقیقت فرشتگان مقرب الهی و در شکل مردان جوان بودند ربوده و به تجاوزگاه های خود ببرند. و چون فرشتگان ترس و بیم لوط را دیدند به او اطمینان دادند که آنان فرشتگان عذاب هستند و  آن مردم نمی توانستند به اهداف شیطانی خود نایل شوند.


بنابر این  تجاوزگرایی قوم لوط طی آیات فوق اثبات می شود.  لازم به ذکر است که تجاوز از لحاظ شرعی و دینی با لواط تفاوت می کند. زیرا لواط گناهی است که توسط مذاهب حتی ادیان غیر ابراهیمی شدیدا محکوم شده است ولی  ممکن است در اثر توبه حقیقی و عدم تکرار آن مورد بخشش خداوند قرار گیرد .

ولی برای تجاوز  وضع بدینگونه نیست . زیرا توبه   هر گز شامل تجاوز  نمی شود و تجاوز در نزد خداوند با هیچ توبه ای بخشیده نمی شود. بعنوان مقایسه می توان گفت که در قتل و کشتن فقط جسم مقتول صدمه می بیند ولی در تجاوز روح او نیز کشته می شو د.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد