سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر
سیری در کتابهای مقدس

سیری در کتابهای مقدس

مطالعه مفهومی کتابهای مقدس و بحث در مورد اهداف و تاثیر این کتابها بر زندگی بشر

دین پیامبر اسلام پیش از پیامبری و بر گزیدگی به رسالت چه بود؟(۱)


دین پیامبر اسلام پیش از پیامبری و بر گزیدگی به رسالت چه بود؟(۱)

قرآن: 

(و هیچ بشرى را نرسد که خدا با او سخن گوید جز از راه  وحى یا از فراسوى حجابى یا فرستاده‏ اى بفرستد و به اذن او هر چه بخواهد وحى نماید آرى اوست بلندمرتبه سنجیده‏ کار (۵)

-وهمین گونه روحى از امر خودمان به سوى تو وحى کردیم تو نمى‏ دانستى کتاب چیست و نه ایمان   کدام است  ولى آن را نورى گردانیدیم که هر کس از بندگان خود را بخواهیم به وسیله آن راه مى ‏نماییم و به راستى که تو به خوبى به راه راست هدایت مى ‏کنى (۵۲)

-راه همان خدایى که آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است از آن اوست هش‏داری که می گوید  که کارها به خدا بازمى‏ گردد (۵۳) سوره شوری)


کتاب و ایمان مورد نظر ایه ۵۲ سوره شوری چیست؟

 آیه نخست نشان می دهد که پیش از دوران پیامبری نیز خدا در اندیشه هدایت و محافظت از پیامبر ش بوده و علاوه بر  وحی  آیات قرآنی " که بعدا صورت گرفته،  " روحی الهی را که تحت امر خودش" بوده برای راهنمایی و هدایت پیامبر فرستاده بود. و سپس در زمان رسالت  او را به قرآن و د ین اسلام رهبری و هد ایت کرده است.

دین حنفاء : یکتا پر ستان و خدا جویان

این که خداوند از کتاب و ایمان سخن می گوید منظور همان کتاب قرآن و دین اسلام است که با قواعدی متفاوت با ادیان الهی پیشین نازل شد. 

والا شواهد تاریخی مسلمی وجود دارد که نشان می دهد در دروران پیش از بعثت  پیامبر، در سرزمین            عر بستان بویژه شهر مکه هم مسیحیان و هم یهو دان حضور داشتند و حتی دین زرتشت  نیز پیروانی در آن سرزمین داشت. 

یعنی پیامبر اسلام از وجود دینهای دیگر  مانند مسیحی ، یهودی و زرتشتی مطلع بود و می دانست که آنان کتابهایی مذهبی دارند که بر اساس آن عمل می کنند. ولی همان گونه  که  قران  به این مطلب اشاره کرده هم مسیحیان و هم یهودان مطالب دیگری به کتابهای مقدس خود افزوده و یا از آن کاسته بودند.

 به احتمال بسیار قوی،  پیامبر اسلام از این نقص عقاید مسیحیت و یهود آگاه بود و در اعماق وجود خود دین حقیقی را جستجو می کرد. 

از سوی دیگر او که به بر خی از عقاید مسیحیان و یهودیان با دید تردید کامل می نگر یست ، بت پرستی را نیز به هیچ وجه قبول نداشت. در نتیجه بطور قطع  بارها به خود گفته بود : چگونه می توان به دین حقیقی با قواعد کامل و الهی رسید؟. واین همان نکته ایست که خداوند در آیه فوق به آن اشاره می کند.


ضمنا عده ای دیگر نیز در مکه بسر می بردند که نه یهو ی بودند و نه مسیحی و نه زرتشتی  ولی از بت پرستی هم بیزار بودند. اینان بوجود خدای یکتای خالق بی شریک باورداشتند و  این گروه معروف به " حنفاء" بودند که گزارشات تاریخی  تعداد آنها را تاریخها ۱۷ نفر معرفی کرده. باز بر اساس همین گزارشات  پیامبر اسلام  پیش از پیامبری یکی از آنان بود ویا در بر هه ای از زمان به آنها پیوست.


اشاره مهم در قرآن

برای آن که نکته مورد نظر خود را اثبات کنیم که پیامبر اسلام از همان ابتدا به وجود خداوند یکتا و خالق باور داشته این آیه قرآن است که می گوید:

(و اگر از آنها بپرسى چه کسى آسمانها و زمین را خلق کرده قطعا خواهند گفت‏ الله ! بگو چه تصور مى ‏کنید؟  اگر خدا بخواهد صدمه‏ اى به من برساند آیا آنچه را به جاى خدا مى‏ خوانید مى‏ توانند صدمه او را برطرف کنند یا اگر او رحمتى براى من اراده کند آیا آنها مى‏ توانند رحمتش را بازدارند بگو خدا مرا بس است اهل توکل تنها بر او توکل مى کنند  آیه ۳۸  سوره زمر )


آیه فوق به روشنی می رساند که حتی بت پرستان نیز قبول داشتند که جهان را خدا آفریده ولی مشکل آنان این بود که  در ضمن  بتها ی خود را شفیعان در گاه الهی می دانستند که می توانند با شفاعت در درگاه خداوند اوضاع را به نفع آنان تغییر دهند. این بتها به نوعی شریک در کار خداوند به شمار می آمدند. بگونه ای که بت پرستان حاجات خود را از همان بتها می خواستند.

بنابر این وقتی بت پرستان می دانستند که خداوند خالق جها ن و انسان را آفریده مسلما پیامبر اسلام نیز به وجود خداوند یکتا و خالق بی شریک باور داشت ، با این تفاوت آن که او بت پرستی نمی کرد.


ادامه دارد...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد